dijous, 18 de setembre del 2008

L'escombra

Dimecres 17 de setembre de 2008, 07:40 hores. Els escombriaires fan la seva feina. De fet, no sé si fan la seva feina o simplement empenyen una escombra i arrepleguen alguna cosa que, casualment, es troba en el seu camí; el de l'escombra, és clar.

Les escombres que duen no són cap meravella, però amb una mica de bona voluntat es pot aconseguir un bon resultat. La persona en qüestió ha passat l'escombra (que, per si no ho sabeu, és corvada) per la part corva per damunt d'un paper; el paper ni s'ha mogut; ha insistit sense èxit. Potser si ho hagués provat girant l'escombra i passant-hi les puntes hauria obtingut més bons resultats. Finalment, hi ha l'opció d'ajupir-se i agafar-lo amb la mà.

Quatre passes més enllà hi havia el sot d'un arbre amb la terra arrossegada fora, cap a la vorera i escampada per les rajoles; no hi ha manera de recollir la brossa sense necessitat d'escombrar la terra cap a fora del seu lloc? És cert que ajupir-se costa però… Suposo que deuen pensar que pel sou que cobren ja fan prou. Tot són maneres de veure les coses. Potser si la majoria treballés bé tindrien més força per demanar estar més ben remunerats. O potser ni tan sols així milloraria llur retribució. La conclusió de tot plegat és que, malgrat l'acció dels serveis de neteja, Barcelona continua estant bruta i deixada.

També hi ha la contra; si els ciutadans fossin més cívics, no caldria ajupìr-se a recollir els papers, les restes de cigarretes i tota mena de deixalles que els bípeds de la ciutat deixen anar sense miraments.

Podria, encara, extendre'm explicant la meva experiència dels dies de platja però, no cal ser redundant.